Elektronische Oorlogsvoering in de Tweede Wereldoorlog

0
696

Deze film laat zien hoe bedreven de Duitsers in 1942 waren met radar en radiosignalen. Als een radio of een radar een uitzending doet kan deze door de tegenstander worden ontdekt en de informatie worden gebruikt om hierop te reageren. Bijvoorbeeld jagers kunnen naar deze positie worden verzonden en radio verkeer verraad de grote van een formatie vliegtuigen.

Dekking van hoogfrequente radiogolven voor radarstoring gebruikt door Duitse militairen in WO II om de nauwkeurigheid van bombardementen te verstoren en om de Britse radar te verblinden toen de slagkruisers Scharnhorst en Gneisenau ontsnapten uit de haven van Brest en het Engelse Kanaal naar de Noordzee voerden .

Reel 1:
1) Duitse kolonel en junior officier praten in het kantoor van de kolonel.
2) INT-scènes van waarschuwingsnetstations aan de kust als operators lucht- en telefooninformatie volgen naar Air Plotting Center.
3) Scènes van Air Plotting Center met soldaten die aantekeningen maken aan boord die koers en sterkte van aanvallende vliegtuigen aangeven. 710 ‘) Totaal beeldmateriaal op haspel.
Reel 2:
1) Scènes in Air Plotting Center van lichten die op de muurkaart van Noordoost-Europa knipperen.
2) ALS FV van B-17’s in doosvorming. 3) AV van zes B-17’s (beeldmateriaal waarschijnlijk overgenomen uit nieuwsreportages van US Goodwill-vlucht naar Zuid-Amerika in 1938).
4) GSAP-beelden van B-17E die worden geraakt en vallen.
5) MS voor het verbranden van wrak stukken op de grond.
6) Duitse officieren in personeelsvergadering. 710 ‘Totaal beeldmateriaal op haspel.
Reel 3:
1) Reeks kaarten met illustraties die het gebruik van radar in de Middellandse Zee ten zuiden van Griekenland en de kust van Noorwegen beschrijven.
2) Instructeur praat met klasse van vliegtuigwaarnemers.
3) Kaart van Engeland en Noordoost-Europa.
Reel 4:
1) Illustratieskaart met vluchtroute voor slagschepen vanaf Breast via het Engels Kanaal naar de Noordzee.
2) Kunstwerk van het kanaalgebied met bereik van Engelse radar en gebieden met radarstoring uitgevoerd door Duitsers.
3) Bericht dat per teletype aankomt op het Duitse radargestuurde station en hen opdracht geeft om de Engelse radar in Channel te onderbreken.
4) Scènes van mannen die apparatuur voor het blokkeren van rampen bedienen.
5) Duitse soldaten staan ​​aan kust en kijken naar slagschepen in Channel.
6) INT-scènes van Duitse soldaten die kaarten kaarten en luisteren naar radio-nieuws over veilige ontsnapping van slagschepen.

HIGH FREQUENCY AS A WEAPON