Memphis Belle A Story of a Flying Fortress (1944)

0
361

The Memphis Belle: A Story of a Flying Fortress is een Amerikaanse documentaire uit 1944 geregisseerd door William Wyler en draagt ​​de laatste missie van het B-17 Flying Fortress-vliegtuig genaamd de Memphis Belle tijdens de Tweede Wereldoorlog.

De film is gevestigd in het publiek domein en werd in 2001 opgenomen in het Nationaal Filmregister.

“The Memphis Belle,” is een eerbetoon aan de bemanning van een B-17 van het 324e squadron van de Luchtmacht, de 91st Heavy Bomber Unit. Dit vliegtuig bekend stond als de Memphis Belle. In het begin van de film had de bemanning van Belle met succes vierentwintig voltooide missies in het moeilijkste theater van de luchtoorlog in Europa. Ze vlogen bombardements missies diep in vijandelijk gebied.

Camera’s vergezellen de Belle op zijn vijfentwintigste missie. Als de crew terugkeert met 25  volbrachte missies, komen ze in aanmerking voor vrijgave van actieve dienst, om te thuis te dienen als helden.

De film geeft een perspectief van een vliegtuigbemanning tijdens een bombardement in een periode van de Tweede Wereldoorlog, en laat zien hoe het voelt om bedreigd te zijn door hevig luchtafweer geschut en Duitse jachtvliegtuigen.

De bemanning en vliegtuig keerde terug naar de Verenigde Staten en daar werden ze onthaalt als helden en dienden als reclame voor de inzameling van War Bonds.